Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Salg

Send kundefaktura

Denne artikkelen forklarer hvordan du oppretter og sender en faktura. Fakturaen kan sendes via e-post, EHF og Vipps.

1. Gå til “Salg” > “Faktura” i hovedmenyen
  2. Klikk på “Ny faktura” oppe i høyre hjørne

Trinn 1: Velg hvem du vil fakturere

Først velger du hvem fakturaen skal sendes til. Dette kan være en privatperson eller et selskap.

1. Klikk på “Velg kunde” feltet hvis du allerede har registrert kunden eller klikk “Opprett ny kunde”
  2. Når kunden er valgt, klikk på “Videre” for å gå til selve utfyllingen av fakturaen

Trinn 2: Fyll ut fakturaen

Etter at du har valgt hvem du skal sende fakturaen til, fyller du alle fakturadetaljene.

1. Velg fakturadato
  • Fakturadato skal som hovedregel være datoen fakturaen er utstedt. Vi legger inn dagens dato som standard, men du kan endre denne frem eller tilbake i tid.
  1. Velg antall betalingsdager
  • Legg inn hvor mange dager kunden skal få til å betale fakturaen. Vi legger inn 14 dager som standard.
  1. Velg produktet eller tjenesten du skal selge
  • Du kan enten søke opp og velge et produkt eller en tjeneste du har registrert i regnskapssystemet tidligere. Det er også mulig å opprette et nytt produkt direkte her.
  • Du kan legge til flere fakturalinjer ved å klikke på “Legg til produkt eller tjeneste”

1. Legg til en kommentar
  • Noen ganger er det ønskelig å utdype hva fakturaer gjelder for, eller legge til annen informasjon som leveringsdato, leveringsadresse, spesiell betalingsinformasjon, osv.

Når du er ferdig med å fylle ut fakturaen og er fornøyd med at all informasjonen har kommet med så kan du klikke på “Send faktura” nederst til høyre. Du vil da komme videre til neste og siste side i fakturaflyten, hvor du velger hvordan fakturaen skal sendes.

Trinn 3: Velg hvordan fakturaen skal sendes

Avhengig av om kunden du fakturerer er en privatperson eller en bedrift, finnes det tre ulike måter å sende en faktura på. Vedlegg må legges til før fakturaen sendes og er kun mulig ved sending via e-post. Les mer om vedlegg her.

De tre ulike måtene å sende en faktura på er:

• E-post kan sendes til både privatpersoner og bedrifter
  • EHF (Elektronisk handelsformat) kan kun sendes til bedrifter
  • Vipps eFaktura kan kun sendes til privatpersoner

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer