Lønn

Lønnsinnstillinger

Før du starter å legge til ansatte eller starter din første lønnskjøring, må du sette opp innstillingene for lønn.

Dette gjør du ved å gå til “Innstillinger” > “Lønn” og fylle ut alle felt her. Under finner du en beskrivelse for hva du skal fylle inn i de ulike feltene.

Lønn

• Startdato for føring av lønn : Her skal du legge inn datoen du starter å føre lønn fra i regnskapssystemet. Startdatoen skal være datoen man begynner å regne lønn fra, og ikke dagen for den første lønnsutbetalingen.
  • Virksomhetsnummer : Dette er ikke det samme som organisasjonsnummeret. Du finner virksomhetsnummeret ditt i Brønnøysundregistrene ved å gå til brreg.no > søk opp selskapet ditt > klikk på «oversikt over registrerte virksomheter» > Legg inn nummeret som vises til høyre for «Virksomhet». Du kan også komme direkte til siden ved å klikke på “Finn nummeret hos Brreg”Du kan kun ha ett virksomhetsnummer per selskap.

• Måned med halvt skattetrekk : Velg hvilken måned som skal ha halvt skattetrekk.
  • Måned feriepenger skal utbetales : Velg hvilken måned feriepenger skal utbetales.
  • Måned det skal ikke betales lønn : Velg hvilken måned det ikke skal betales lønn.
  • Feriepengesats : Velg mellom 10,2% eller 12% her.
  • Standard arbeidstimer : Legg inn standard arbeidstimer. Vanlig er 37,5 timer per uke.
  • Passord som skal brukes for å kryptere lønnslipper i eposter : Som standard så vil lønnslippene som sendes ut til de ansatte være kryptert og passordet vil standard være selskapets postnummer. Du kan overstyre dette passordet ved å legge inn et annet passord i dette feltet.

Arbeidsgiveravgift

• Kommune : Denne blir lagt inn automatisk basert på virksomhetsadressen som er lagt inn under «Selskap».
  • Sats : Denne er basert på kommunen.
  • Beregningskode for arbeidsgiveravgift : Vi har per i dag kun støtte for generelle næringer.

Bankkontoer

• Konto lønnen betales fra : Velg hvilken konto lønnen skal betales fra.
  • Skattetrekkskonto : Velg hvilken bankkonto skatten skal overføres til.

Kontaktinfo

Dette må fylles inn for å kunne hente skattekort på dine ansatte.

• E-post: Legg inn e-post.
  • Telefonnummer: Legg inn telefonnummer.

Klikk «Lagre» for å lagre og oppdatere lønnsinnstillingene dine. Du kan komme tilbake hit og endre dette senere ved behov. Hvis du er usikker på hvordan du setter opp lønnsinnstillingene dine, gjerne ta kontakt med oss.